GIFT SHOP

Ontdekt ons shop

In de moderne Bois du Cazier-shop naast de kassa en de cafetaria vind je niet alleen tal van producten die te maken hebben met de mijn, maar ook originele geschenkartikelen.

De gspecialiseerde boekhandel is een ware goudmijn voor liefhebbers van onze lokale geschiedenis. Je vindt er tal van onuitgegeven werken over de mijn, over de steenkoolindustrie en over immigratie. 

De shop besteedt ook ruim aandacht aan het mijnmilieu met bustes van mijnwerkers, beelden van Sint-Barbara, echte mijnlampen, postkaarten, cd’s, dvd’s en verschillende kleurillustraties van het tekenfilmfiguurtje ‘Jean Mineur’ (dit als mijnwerker uitgedoste jongetje is al 50 jaar het gezicht van de Franse bioscoopreclame) en van Bois du Cazier.

 Ben je op zoek naar een leuk geschenk voor jezelf of voor een vriend of vriendin? De Bois du Cazier-shop heeft een ruim aanbod juwelen, vazen, papierwaren, streekproducten enz.

 

LE SAINT-CHARLES

Le St. Charles, enkele zetel extractie, sinds 2010 geeft zijn naam aan het restaurant naar de keuken met de seizoenen dat velen vandaag de dag genieten . Maximale capaciteit: 70 personen. Reserveren aanbevolen. Het restaurant zal vanaf 12/07 worden gesloten 03/08. Meer informatie : www.lesaintcharles.be