STEENBERGEN EN NATUUR

Bois du Cazier, natuurlijk groen!

De mijn ligt in een groene omgeving van 25 ha, verspreid over drie steenbergen. Dankzij het herkwalificatieproject was het mogelijk om deze ruimtes om te vormen tot plekken van ontdekking en ontspanning.

Alleen of vergezeld door een natuurgids, ontdekt u de bijzondere fauna en flora, stille getuigen van ons mijnverleden. De eerste, en tevens de oudste, is een platte berg, met een gemakkelijke toegang van waaruit u de steenkoolwinning van de mijn vanuit een nieuwe hoek zult ontdekken. De tweede, waarop het groene theater zich bevindt, is toegankelijk via de herdenkingsdreef, aangelegd met 12 soorten bomen uit de herkomstlanden van de slachtoffers van de tragedie van 8 augustus 1956.

Om de derde berg te bereiken, de hoogste en kegelvormige, neemt u een indrukwekkende houten en metalen loopbrug met uitzicht op de Stationsstraat. Boven, aan de waarnemingspost op bijna 250 meter hoogte, geniet u van een uniek panorama van 360° over de hele regio.

Onze bezoeken aan de drie terrils

Fauna & Flora

Een kijkje in een heap genoeg om de term “Pays Noir” te ontkennen. Getuigen winning van steenkool in het verleden, de steenbergen zijn nu diverse semi-natuurlijke sites. Groene longen in een omgeving gekenmerkt door zware industrie, hebben zij een bepaalde habitat. Met onze natuurgids neemt u de paden en ontdek hoe deze zwarte bergen werden gekoloniseerd door de bloemen, struiken, bomen, let op de rotsen (Shale, zandsteen, …) waaruit ze bestaan, op zoek naar fossielen.

All Rights Reserved