Intro
welkom bij het Bois du Cazier !
Eerste attractie van het Pays de Charleroi, deze must-see moet met een kruis worden gemarkeerd op de toeristische kaart van Wallonië!

Het Bois du Cazier

Bezuiden Charleroi, aan de grens van het pittoreske gebied tussen Samber en Maas, is de Bois du Cazier uitgegroeid tot een plek van leven en ontmoeting, tegen de achtergrond van een industrieel erfgoed.

60000
Bezoekers in 2023
2012
Geclassificeerd door de Unesco
25
Hectare bosrijke omgeving

Onze musea

Industrie

De tentoonstelling, die is ondergebracht in de voormalige douche- en ophangruimte, schetst de geschiedenis van de belangrijkste activiteitensectoren van de industriële gordel van Haine-Sambre-et-Meuse. Tijdens de industriële revolutie was de regio Charleroi het centrum van de economische activiteit van het land. Het industriemuseum brengt deze veranderende wereld tot leven.

Het industriemuseum

8 août

In een van de machinekamers van de extractie is de Espace 8 août 1956 een interpretatiecentrum gewijd aan de tragedie, veiligheid op het werk en naoorlogse migratie. Films, foto's op groot formaat, persoonlijke getuigenissen en interactieve terminals roepen het voor, tijdens en na van de ramp op.

De Espace 8 août 1956

Verre

Het Glasmuseum

Het Glasmuseum is gevestigd in een nieuw gebouw van 400 m2 van hedendaags glas en staal, naast de lampenfabriek en de Smederijen. De collecties worden vanuit een vernieuwende invalshoek gepresenteerd: een omgekeerde chronologie nodigt bezoekers uit om te beginnen met de werken van vandaag en terug te gaan naar de vroegste oorsprong van glas.

Terrils

De terrils

De mijnbodem ligt in een groene omgeving van 25 hectare rond drie terrils. Het herontwikkelingsproject heeft deze zones omgevormd tot plaatsen om te ontdekken en te ontspannen.

Forges

Een ruimte van 500 m2 met een maximumcapaciteit van 200 zitplaatsen. Met hun ruwe uiterlijk geven de smederijen karakter en originaliteit aan je evenementen. Ze kunnen worden uitgerust met tafels of bijzettafels. De ruimte is altijd levendig dankzij de evenementen en cursussen metaalbewerking die er elk weekend worden gehouden

De smederijen

previous arrow
next arrow

Wat onze bezoekers zeggen

All Rights Reserved