Enkele dagen tegen een voordeeltarief

U wenst verschillende plaatsen te ontdekken gedurende een dag of twee?
 
Wij bieden pakketten aan om een bezoek aan de Bois du Cazier te combineren met de verkenning van een andere parel in de regio. De rondleidingen zijn inbegrepen in de prijzen, met uitzondering van vervoer en maaltijden, voor minimaal 25 personen (prijs per dag per persoon, onder voorbehoud van wijzigingen).

 

Voorwaarden en reserveringen 071/29 89 30 reservation@leboisducazier.be

Combineerd 100% Unesco

Combineerd Cultuur & Smaken

Combineerd Cultuur & Erfgoed

Combineer uw bezoek aan de Bois du Cazier met ...

Geniet van je 100% UNESCO dag door twee voormalige mijnsites te ontdekken en te zien hoe elke site werd gerehabiliteerd. Ieder heeft zijn specifieke kenmerken, ze vullen elkaar aan: de Bois du Cazier voor de nagedachtenis, de Bois-du-Luc voor zijn paternalistische beleid, Blegny Mine om haar expertise en operationele technieken, Grand Hornu om zijn architectuur. Maak je keuze ...

Stad Charleroi

Combineerd 100% UNESCO

Vanaf de Place Charles II, ontdekt u de plaatsen die van Charleroi de grootste stad van Wallonië hebben gemaakt: de St. Christophe kerk met haar gouden mozaïek; het Stadhuis en het Belfort geklasseerd als UNESCO werelderfgoed. Dat zijn de sterke punten die u doorheen 350 jaar geschiedenis leiden.

De distilleerderij van Biercée

Combineerd Cultuur & Smaken

Tijdens de tour van de distilleerderij kan u alle stadia van de ontwikkeling van het water van de Villée en de verwerking van 10 kg vers fruit ontdekken in een fles Eau de Villée. Tegelijk geniet u van een audiovisuele presentatie over de geschiedenis van de distilleerderij. Het eindigt met een proeverij.

Het Canal du Centre

Combineerd Cultuur en Erfgoed

Machines nemen u terug in de tijd, de boten nemen u mee naar de ontdekking van een uniek hydraulische erfgoed in de wereld. Het is opgenomen op de lijst van het werelderfgoed van de Unesco in 1998. Wat een wonder om deze liften te zien vanuit een toeristische trein op het jaagpad. De tour van de machinekamer laten niemand onverschillig.

Museum van Mariemont

Combineerd Cultuur en Erfgoed

Langs de monumentale poorten komt u in een weelderig park met zeldzame soorten en spectaculaire bomen. Het Mariemont Museum herbergt de collecties verzameld door Raoul Warocqué, een goed geïnformeerd en eclectisch amateur. Zeldzame boeken met representatieve werken van de grote beschavingen van Europa en Azië of het verleden van de regio.

Thuin

Combineerd 100% UNESCO

De stad dankt zijn charme aan de sporen van zijn middeleeuwse verleden, het Belfort, de smalle straatjes, de Hangende Tuinen. Aan boord van het schip-museum, ontdekt u het leven van de schippers in Thuin, de verschillende fasen van de bouw van een boot, en zijn communicatiesystemen.

De collegiale Sint-Gertrudis, ingewijd in 1046, is een van de meest majestueuze romaanse religieuze gebouwen in Europa. Naast het eigenlijke kerk, de archeologische kelder, de crypte, het klooster en de schat is een architectonisch uitzondering. U kunt ook kiezen voor een reis aan boord van de "trein van geluk" in Rebecq, een andere manier om de omgeving te verkennen.

CONTACTFORMULIER