Educatieve bezoeken en animaties

Leerrijke, interactieve rondleidingen voor alle leeftijden. energieën. Alles wordt gedaan om uw bezoek een succes te maken

 

De voordelen van een bezoek aan de Bois du Cazier :

×Voorwaarden en reserveringen 071 / 29.89 30 reservation@leboisducazier.be

Geschikt

Onze reizen zijn afgestemd op het curriculum.

Educatief

Onze reizen zijn educatieve en bieden een origineel idee output.

Specifiek

Ons team staat tot uw beschikking aan te passen en maak uw projecten.

Gedocumenteerd

Wij bieden u met brochures en educatieve middelen.

Picknickplaats

A "picknick" ruimte wordt beschikbaar gesteld door reserveren.

Onze programma's voor scholen

Het verhaal van de mijn

Studenten reizen op de dagelijk weg van de mijnwerkers : ze passeeren de toegangdeur naar de bodem (reconstructie van galeries) door de wachtenhuisje, de zaal der gehangenen, de lampenhuis en de loshoer. Gedurende de rondleiding, manipuleren de bezoekers alledaagse voorwerpen van de minderjarige.

Natuurwandeling op de terrils

Een blik op een hoop genoeg is om de expressie van "Pays Noir" ontkennen. Ga op een natuurgids het bedrijf door de bijzondere biotoop dat stortplaatsen vormen. Van de kelder tot de bomen, ontdek een wereld van kleuren en een unieke flora.

De industriële revolutie

De industriële revolutie, zijn nieuwe technieken en machines hebben de arbeidsomstandigheden en het leven van de mensen veranderd. Surfen op het Industriemuseum, ontdekken de factoren, acteurs en gevolgen van deze revolutie. De behandeling van een stoommachine kan zijn gebruik te realiseren.

Kunst, geschiedenis en techniek van glas

een demonstratie blazen fokkel

Na een inleidend tour, zullen de studenten de aard van het Glasmuseum te verkennen. Kinderen zal dan bekend zijn met de technieken die door deel te nemen in een glas graveren workshop (breng een vlotte glas) en door het bijwonen van de demonstratie klap fakkel. Glas graveren workshop.

Contactformulier

All Rights Reserved